Oct 15, 2014

Pengalaman Bersalin anak ketiga : Part II


Oh ye..sambung balik cite aritu.tak sempat sbb bnyk kejadian yg berlaku sepjgn pantang ni.t aku cite..aku pun pantang tak mcm org pantang dh sbb kejadian2 yg berlaku..t aku cite la ye..t cite episod pengalaman bersalin..heee...ok.esok paginyeee..23/9/2014:pukul 6.00 pg...kami yg tak bersalin lg and yg br bersalin kene kejut....yg dh bersalin cek jahitan..yg blm bersalin kene seluk..cm aku kene induce!!!Dr tu cari aku dl utk patient y blm bersalin..kelakar pulak bile ingat..heheheehe..ok..Dr tu sampai2 terus cari aku.ok.zurainah mane?.zurainah mane?hehehe...masukla aku ke dlm bilik tu..and diseluk and dimasukkan ubat utk induce..sebesar pil panadol...masuk kt bwah tutttt tuu...huhuhuhu...pastu Dr suruh baring sejam ye..jgn bgn dl...okla..lps tu aku pun dok wad..baring2..kire2 bilela contraction nk berlaku..sbb tak rs sakit pun..huhuhu...siap call mak aku lg tnye..mak bile nk rs sakit neh...heheheehe...then ptg tu lps lunch aku rs dh lain mcm....aku kire2 makin kerap..oh aku jln2 round2 kt wad tu..hehehe...sbb nk cptkan bukaan kan....pkl 4.30ptg br btl2 main kerap n konsisten..pnggl nurse..cek bukaan dh 5 cm...tolak labour room..bermula lah episod contraction yg sakit gile....tak terkata sakitnye tau...sakit dr perut ke montot..mmg sakit gile..shafiz tgk aku pun menangis.dia ckp ckupla yang...niyg last abg tak sanggup tgk syg sakit camni..huhu.mmg sakit gile induce ni...paksa bersalin kan..rs bdan tu cam terngiang2..tak tau nk ckp cmne...seb baik skali induce ad bukaan..ade setgh tu aku jumpe ms kt wad..4 kali induce xde bukaan..last2 induce melalui drip..tu die kate sakit gileeeee....aku tk tgn die pun menggigil2 lg..perghh..okla..4.30 ptg masuk labor room..aku target 7.30 mlm kot bersalin..psal kakak abg die waktu2 ptg lahir..skali dh dkt2 tu dh byk kali seluk...pun xdpt rs kepala bb lagi..aku pun tak taula bpe bnyk kalo ak kene seluk..ak redha je...yg pntg ank cpt keluar..huhuhu...kejap seluk kata 8 cm..kejap dtg 9 cm..kejap lg Dr lain dtg kt 10 cm pulak...pastu Dr perempuan ni dtg.ok try teran..sakit..teran...hmm..xberjaya..pastu Dr tu kt kalo Puan rs sakit teran je..hahahaha..ok..last2 lpas maghrib..laki ak sempatla g solat maghrib dl...die bal je dlm kul 8.00 kot..Dr tu dh ready nk suh akunteran."o ibu!!!teran!!!!sakit!!!!teran!!!1234!!!push!!!ok ibu lg skit!!!dh nmpak kepala !!!bgus ibu!!! Teran..ms nila laki aku balik dr solat...die masuk die lalu nmapk bwah tu kepala dh...terys ckp..lg ckit yang..abg dh nmpk kepala..ckit lg yang..ckit lagi..!!!!Dr pun trus ckp ok lg ckit ibu....teran...tarik nafas...dh nmpak kepala..curi nafas ckit !!!!!!!!!!teran!!!!!!!!pap...kuarla ankku dr perutku...adussss. ..lega rsnyeeeeeeeee tau x..terus letak ats dada....huhuhu...lega....jahit pun ckit je...Dr tu kate jahit luar je..aku rs sbb aku amalkan minyak kelapa dara kot..t aku cite ye..sbb kali ni aku pkai set pantang yg lain..heee..dh abs jahit cek lg kt bwah...naik wad cek lg..huhu..tu mmg prosedur kt spital serdang....alhamdulillah..Muhammad Shahir Zikri Bin Shafiz dilahirkan pada 23/09/2014 pukul 8.09 mlm..alhamdulillah.syukur pd Allah..trima kasih Dr2,nurse2,Dr. Pelatih,Dr. Yg th wat praktikal...akhirnye selamat semuanya....review aku utk hospital serdang...utk ketiga2 anakku is the best service forever...alhamdulillah....syukur..terima kasih semuaaaaa....then bermula episod berpantang dirumah tetapi anakku kene jaundice...t la aku cite...sambung nantiye.....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting