May 10, 2013

Aquaria KLCC


Ye..setelah sekian lama planning..akhirnya isnin yg lepas sempena cuti rehat yg sebenarnya cuti am sbb mengundi kami ambil kesempatan ajak anak2 kami pergi mengenali ikan!!ibu pun tak kenal semua ikan..hakhakhak..kalo bg kt Ayah semua dia tau agaknye..sebab lakiku mmg minat memancing..hehehe..kami decide naik komuter dari Batang Benar ke KL Sentral..saje nak bwak anak2 naik train..Abg Afan dok tanya nak naik train!nak kain train..haa amik ko!hee..ibu ayah pun dh lama tak naik train..hampir 4 tahun..hahaha..lama kan...tp yg bagusnye sikap/amalan prihatin masih ada lagi..lagi2 bila nampak aku pegang Dhia..lakiku pgg Abg Afan..automatik diorg bgn kasi chance kitorg duduk..hee..mmg prihatin la..Alhamdulillah..terima kasih semua tak kira bangsa kan kalo nk tolong-menolong..;)..ok berbalik cerita td kami naik train!yey!begini..

dlm train!

zafran dh start takut

manja Ayah!

obor-obor
kuda laut..ms ni pun zafran dah sibuk ajak balik..haisshh
 sampai KL Sentral lakiku tanya kt kaunter pertanyaan tu camne nk g KLCC..hee..oo..naik LRT je..lame giloss tak naik LRT..hee..naik LRT stesen ke KLCC..beli token tu pun tnya org..seb baik ada Indian baik hati kasi tnjuk cara.kasi tnjuk jalan..kasi tnggu sama kami kasi tnjuk tren..haa..kan tlg tak kenal bangsa kan..*eh ulang lagi...hee..ok..sampai KLCC..trun..terus menuju ke Aquaria KLCC..oopss..lupe nk bgtau kami beli tiket ni dh siap2 melalu Groupon..rajin2 la survey tgk harga dia..hee..dewasa dapat RM28 jimat RM10..kanak2 pulak RM18 jimat RM10 jugak..bolelah lagi kan..hee..lakiku setuju kite on sajorrkk...hee..mula2 masuk aquaria tu..zafran excited ibu nak tengok ni!ibu nk tengok!ibu nk tengok!sabor la zafran kang kite masukla..Ayah tgh tunggu tiket tu..oh jgn lupe bawak mykad/mykid tau..kang tak sah groupon tu..hee..ok dah masuk..tgh sonok2..tetiba masuk kt terowong tu..zafran nk mula mcm rasa takut..lorrr...die takut tgk jerung besaq tu nmpak gigi tu..tgk ikan besaq2..pas kuar tu..tgk ape pun dalam aquarium die dah takut..padahal dalam aquarium watpe nk takut kan..hahahaha..afan..afan...adik Dhia rilekss je..siap tnjuk2 cermin aquarium tu...hehehe..pastu kitorg nk dok tgk lagi..zafran menjerit lg jomla ibu balik!nk balik umah!nak balik!jerit2..ibu dukung pujuk pun takmo..die tarik tudung aku!ceh bertuah punye anak!!hahahaha

zafran lompat keriangan sbb dh keluar..agaknye dia tak suke terkurung..hehehe

last but not least..keluarga kuat verangan..heee





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting