Nov 5, 2012

Tutorial:Ipad #1


Holaaa...arini makcik nk membebel pasal tutorial Ipad..hehe..bagi yg dah advanced tu abaikan jela ye..makcik buat ni untuk rujukan masa depan..kot2 lupa ke kan..jangan lupa url blog ni sudahla makcik ye..hehehe..ok! kt sini makcik nk ajaq tutorial bagaimana mengupload video kedalam Ipad..yehuuu..huhuhu..hukhukhuk..terbatuk2 makcik..hihih..ok

#1st step: Download la handbrake dari sini ke..atau ada gang2 Ipad mintakla kt diorg..hihihi..oh untuk tutorial ni pastikan Ipad sudah dijailbreak terlebih dahulu ye..

#2nd step: Dh abis install akn ada ikon seperti ini; double klik ikon tu tau..


#3rd step : Akan keluar tetingkap macam kt bwah ni..source tu amikla movie yg kite nk upload dalam ipad..pastu tekan Start..amik jugakla masa beberapa minit..Browse tu pulak kat mane nak letak movie setelah ditranslate ke handbrake..jangan lupe kat mane simpan fail tu tauu..!!ooppss..jangan lupa pilih Devices tuu Ipad



#4th step:dah siap tu...haa..ape lagi..cucukla usb ipad tuu ke laptop..then make sure ada install iTunes kat laptop tu tau..pasal makcik pakai windows..hehehe..

#5th step: Enjoy ur movie dimana2...dalam kete..dalam toilet..eee..yaarkk..haha..tapi kes makcik ni selalu berebut dgn anak makcik..time makcik nk bukak video..time tu ler diee menyendol kt sebelah...hihihi..tak bg can langsung!!

Okla..paham dok bebelan makcik ni?kalo tak paham takpe..makcik paham sorang2 pun bole..hihihi..Byeeeeeee..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting