Sep 21, 2012

Bzzz like a Bee..


Assalammualaikum w.b.t..dah lama tak berblog..rindunyeeeeeeeee..haha..uwekk..nak muntah aku..;P..anyway dalam minggu yang agak bizi..nak kata sibuk dengan politik pelajar idok ler..tak join pun..hehe..sibuk dengan keje Unit la..hehe..bes woo dapat masuk Unit ni..boleh jd hackers..kakaka.takdela gurau je..dapatla belajar benda-benda baru..hihi..kalo tak..pi mai pi mai tang tu gak..hikhik..erm..minggu ni pun 2 3 hari kitorg balik lambat pasal nak upkan server sistem incik suami jaga..ade sekali tu pukul 10 jugakla sampai rumah..kalo rumah lama dulu..aku & anak2 bolehla balik rumah dl..pastu incik suami balik ke tempat keje..tapi lepas dah pindah rumah baru..kenela pergi sama2..balik pun sama2..hehehe..jarak rumah & tempat kerja adalah 40-45 minit..memang korang akan rasa jauh..tapi lama2 dah terbiasa (sbb rumah sendiri..;P)..ok je..yang lagi bagusnye bangun awal..takdela dapat subuh gajah..hehe..biase kitorg bertolak 6.50 sampai sini dalam 7.30..tapi kalo lambat 5 minit sikit je banyakla kete..pastu kami punch dl..anta anak2 dl..jadila 7.45 dekat kul 8 ke..hehehe..cuma duit minyakla naik sikit..takpe yang penting hepi rumah sendiri..hihihi..rumah sekarang pun dah mahalkan...

Anak-anak sekarang pun tak berapa sihat..abang Afan baru dapat batuk..Ainur Mardhiah pulak selsema+batuk sikit..selsema bukan sikit2 asik meleleh2..sian anak Ibu..pekat pulak tu..bila Ibu nak lap pakai tisu je die dah toleh muka dia..tak mao kene lap..aiyakk..aritu lagi bes aku g dapur kejap tinggalkan Dhia kejap kt ruang tamu..tak sampai 3 saat..aku toleh Dhia dah naik 5 tangga!!!bayangkanla camne kalo aku tak toleh!!boleh jatuh tergolek anak aku!MasyaAllah!!Ya Rabbi!..nantila kitorg p cari pagar untuk tangga ni..hehehe..Ainur Mardhiah ni lasak sikit dari abangnye + tak duduk diam..kene marah sikit dengan Ayah pun nangis..manja pun ye jugek..kdg2 Abg Afan pun nyelit2 manja.sian Afan...hehe..Ibu dengan Ayah sayang dua2..hikhikhik..

tengokla hidung Dhia..luka2 sebab selsema..oh anak-anakku!
abang Afan pulak suka menyepahkan mainan..oh anakku lagi..hehe

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting