Jul 26, 2012

Cerita masa pindah masuk rumah baru


kitorg start cuti khamis/19-07-2012 sampaila hari isnin/23-07-2012..memang penat gile pindah rumah ni..kitorg amik cuti panjang sebab nak packing semua barang kt umah lama..nampak mcm sikit..tapi banyak barang sebenarnye..huhu..so hari Khamis anak-anak hantar rumah pengasuh..kami bertungkus-lumus kemas-kemas, packing-packing barang, masuk dalam kotak sambil label kotak..penat gak r..petang baru amik anak macam biasa..hihi..alhamdulillah settle packing dalam satu hari...sbb fokus..fokus..cepatla keje siap..hihi..hari Jumaat pulak lagila penat yang amat..cuci rumah..aiyooo..penat giler..atas bawah cuci..huhu..dah nak abis tu ala kadar je..kitorg breakfast je pagi tu..makan pun tak sampai ke malam..oh patutla lama..cik abe dok drill untuk pasang lampu..huhuhu..bile DIY gigil-gigil jugekla cik abe..hehe..tapi yang psang lampunye adik iparku..nak dijadikan cerita..adik iparku mai..die testla kan bile dh pasang lampu..tak idup2..semua tak idup die test..so ari dh malam..kitorg pun decide balik amik budak2 ni sekali..balik bersih2kan diri terus g rumah Along..makan kt sana sbb lapar gile & tido disana terus..sebab keesokan harinya hari pindah - Sabtu = 1 Ramadhan 1433H.huhu..pagi tu cik abe tak puas ati dgn lampu yg tak leh pasang..so g balik rumah tu dgn adik beradik beliau utk selesaikan masalah lampu..macam2 cara diorg cuba..semua failed!cik abe dh tensi giler..sakit ati pun ade..last2 panggil kontraktor pemaju..pas dia cek2 patutla lampu rumah side depan tak idup..tak wat looping dl dari lampu luar..mmg la tak hidup..aku ikutla ape diorg ckp bab2 letrik ni manela aku tau sgt..hehe..lepas dh settle pemaju tgk lampu2 tu..adik ipar duai anak buah yg lelaki termasukla abg afan semua menuju ke rumah sewa lama pasal nak angkut barang..kesian diorg..dah ler time pose..pose pertama lak tu..aih...terima kasih atas budi kalian..akan kami kenang sampai bile2..InsyaAllah..=)..balik dr abis angkut semua barang mai rumah baru pulak angkut barang..fuhh..bukan sikit..banyak tau...yang ladies time tu balik masak untuk berbuka..so the ladies tak nampakla gaya kemachoan sedara lelaki angkat barang2..hihi


nila lampu yg cik abe MMS bile berjaya pasang...huhu

2 comments:

HEMY on July 27, 2012 at 9:09 AM said...

save la pasang sdri..aku tak reti bab wiring nk tarik point jadah sume tu

zurainah on July 27, 2012 at 10:04 AM said...

hehe..jimatla jugak..gunakan kepakaran yg ade..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting