Jun 15, 2012

Kisah Berandoi Ainur Mardhiah & Fakhrul Faris


Antara lirik yang aku ingat..Budak inila sudah besar..Ya Tuhan2x..sayu je bila join sekali baca masa berandoi tu..masa zafran dulu dengar je sebab takde lirik.tapi kali ni diorang bagi suh mak-maknye baca sekali..hihi..yg part sayu tu tang susu ibu.Nabi Muhammad s.a.w nak menyusu..tapi ibu baginda sudah tiada..berulang-alik lah datuknya mencari ibu susuan-Halimah..mula-mula Halimah tak nak..tapi dengan kekuasaan & keajaiban Allah tetiba je kuar susu kt breast dia..Allah..sedih gila baca ayat-ayat tu.Jom tengok gambar yang ada!

ni sebelum majlis bermula..amik ler gamba wat kenang-kenangan dulu..hee
 *aku sudah gemss..;(


Mula-mula selawat & cukur jambul..bawakla keliling orang..hihi..aku tukang bg goodie bag..hee

pastu..berandoi lak..haa..part ni aku sayu je bila baca lirik-lirik tu..huhu..yang baju merah tu my SIL..hehe..
haa..ni biasala..orang kuat belakang tabir..hehe..terima kasih semuaa!!
eh anakku adala..tolong ape tu abg afan??tolong kaco ye??
setelah selesai majlis..dibotakkan anak-anak yang berandoi tadi oleh suamiku..selamat sudah..hehe..makin comel lak budak berdua ni bile botak..
eh abang akid adela!!abg akid jangan nangis tau bile kene panggil 'Abg' t..hihi
 last sekali..aku memang suka sangat yang ni..bersungguh2 la kitorg siapkan apam polkadot ni..nk letak dalam goodie bag punye psal..hihi..anak2 masing pas kt husband or wannye tlg jagakan..berjaya jugakla wat dekat 500 biji..hihi..

Tq Ateh-ur idea is so brillianttt!!!

Memang meriah majlis cukur jambul/berandoi di kampung suamiku.Apa-apa majlis pun memang meriah..semua orang turut serta..Syukur alhamdulillah aku dipertemukan dengan keluarga mentua yang begini.Semoga ikatan ini sentiasa terjalin dari generasi ke generasi hingga ke akhir hayatku..Amin..

Last sekali..video berandoi...he..habis je video ni..semua berebut2 gula-gula kat buai tu..hihihi..


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting