Jun 18, 2012

Bermalam di Dusun


Dusun mane?dusun derianla..hihi.sekarang musim doriyan.ekeke..aku ni kalo durian takdela minat sangat nak makan durian.tak kisah pun walaupun durian adalah raja segala buah..hu3..tapi tempoyak aku memang suka..woohaa..sedapnyeee.lagi2 dimakan dengan tumbuk cili padi..pastu gaul dengan tempoyak..wuhuu..marvellous..hihi..so weekend yang lepas abg ipar husbandku dengan baik hatinya mengajak family mentuaku bermalam di dusun beliau..so apa lagi..kami pun join la sekali..hihi..dengan baby2 sekali tido dusun hokay!seb baik Dhia ok..tak meragam..tapi malam tido memang sejuk gilee aarr..hihi..MIL ku siap2 buat ayam & satay untuk dibakar kt dusun tu..hmm..sodap eh tak terkata..hihi..

sambil-sambil tu kitorg tnggu derian gugur dari pokok..gedebuk2 bunyinye..hehe..lagi2 bile menjelang maghrib..banyak derian gugur..hihi..suamiku pun makan derian tak hengat...balik rumah terus kepanasan & pening kpala..letih pun ye jugek..malam berjaga tlg halau nyamuk..hihi.mekaseh bang!anakku zafran juge sebenarnya hantu derian..huhu.."Nak doyan!nak doyan!" bile nampak derian..hihi..suke derian rupanya anak ibu ni..walaupun aku tak makan derian, seb baik ada manggis..dapatla merasa..sedap gak manggis..hihi..manis dan lazat..ngehngeh..


psst..kitorg siap angkut buai ye...hihihi..bg Dhia tido dgn aman & lena..ekekeke

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting