May 2, 2012

Pengalaman berpantang anak kedua



Hmm.mana nak mula ya?yang bes ke yang tak best?hihihi..yang bestla mestila baby dah keluar..lega gile baby dh keluar dari perut tau!kalo tak risau bila la anak ibu ni nak kuar..dah ler terlebih due 2 hari.hihihi..tapi yang tak bestnye kekadang emosi tak stabil.betul, anak kedua ni emosi aku macam cepat tersentuh.sikit-sikit nangis.Ade skali tu,zafran demam,bangun pagi-pagi  panggil Nak Ayah..!Nak Ayah…sambil meraung nangis2.,padahal Ayah pergi keje,so aku masa tu tengah berpantang memang sedih gilee tengok anak aku camtu.nangis2 suruh laki aku balik..hehehe..konon-kononnye nak ler berpantang sendiri..bertahan seminggu je..hehe..sebab zafran demam terus balik TK.mak mertuaku jaga sampai abis pantang..hehe..ade hikmah gaknye tu balik kg.dapatla zafran berkawan dengan sepupunya sebab kak ipar aku pun pantang kt kampung,so ada la geng pantang..hihihi..
Oh ade lagi mungkin emosi tak stabil sebab penat nak layan kerenah anak yg besar ni, zafran sedikit manja lagi2 lepas dapat adik..lain mcm manja nye..kadang2 sian aku tengok,nk puluk cium die tak dpt sebab baby melekap 24 jam..huhu..sian zafran..t besar jaga adik ye bang,;)..kekdang emosi tak stabil pun leh meroyan lagi2 kalo anak takmo mandi,takmo pkai pampers,nakal lain macam..aiyoooo..hihihi..sabar jela..tapi lepas pantang, elok lak emosi..hihi..tula betul org ckp org lepas beranak ni leh meroyan kalo tak jaga betul leh mati pun ye jugek..jadi kepada yang berpantang jaga diri elok2,jangan buat kerja berat2 sebab boleh memudaratkan kesihatan.bagila chan same husband lak wat keje untuk kite..ekekekeke..selama aku pantang memang husband tak kasi langsung wat keje..semua die wat..hehe.aku nk wat sikit pun die tak kasi,masak pun dia masakkan.hehe.kalo tak pandai dia call mak mertuaku mintak tlg ajar..hehe takpun aku..ekekekeke..okla tu kan bang..practice makes perfect…heeee

1 comments:

armouris on May 13, 2012 at 12:06 AM said...

terjumpa info ni, juga pasal berpantang … sharing is caring :) - Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting