Jan 6, 2012

Kisah kelahiran Ainur Mardhiah Binti Shafiz


Salam.akhirnye dapat jugak bukak blog ni sementara anak daraku masih tidur..hehe..maklumlah..bangun je cari ibu..tu je kejenya..hehehe..sebab tu Syurga bawah telapak kaki ibukan..tak kira penat masa jaga anak dari kecik..ni aku dah besar pun mak aku jaga dalam pantang..ekekeke..terima kasih mak!Sayang mak!oo..nak cerita kelahiran Dhia ni..Alkisah begini..

29/12/2011;1.00 pm- masa lunch hour pukul 1.00 pm dah rasa lain macam..rasa sakit kejap-kejap 15 minit..tapi aku abaikan sakit tu..siap lepak dengan k.ayu,mas n din kt sofa merah tu sambil makan cekodok dengan buah jambu..sampaila pukul 2.00..huhuhu..

29/12/2011;2.00 pm-aku cakap kat diorang..aku rasa sakit kejap-kejap ni..and rasa lain macam..pastu diorang suruh aku balik jela rumah..aku pun call shafiz sebab dah rasa sakit..aku tak tahu rasa nk beranak ke tak ni sebab takde apa-apa tanda berbanding zafran dulu..yang ada cumala rasa sakit macam senggugut tu..huhuh

29/12/2011;2.30 pm-3.30 pm - balik sampai rumah, aku and shafiz solat dulu..aku siap kira lagi contraction, tulis kat buku kecik..hehe..mula-mula selang-selang 10 minit..shafiz kata nak g spital tak?aku kata nanti dulu..tunggu dulu..hehe..sambil shafiz baca surah Maryam..aku catit lagi..makin kerap selang seli 5 minit..aahhh..takleh jadi ni..aku cakap dengan shafiz nak mandi dulu..hehe..ok shafiz kata..and shafiz kata pergi awal la hospital..takut lak pukul 5 t dah banyak kereta..

29/12/2011;tak ingat pukul berapa sampai sebab cuak - sampai wad bersalin, terus daftar kat depan..bagus..layanan mesra diterima.hehe..lepas daftar masuk bilik penilaian..amik air kencing, check contraction...and paling aku tak suke sekali kene selukkkkkkkkkk....adoaiiiiiaii..siap kene marah dengan Dr..camne ni Puan saya nak cek kalo Pn camni..hehehehe..okla aku cube..cek2 dah 8 cm bukak..mang aih..ape lagi kelam kabut semua nak antar aku ke labour room..amik darah semua..oh..sebelum seluk tu barula aku kuar tanda darah..huhu..

29/12/2011;labour room;masuk je..Dr. pecahkan air ketuban..bila contraction kuat.Dr tu semua suh aku teran..tapi aku dah tak ingat teknik meneran camne..hahaha..penat je baca banyak kali..ekekeke..tak ingat langsung..haha..last-last dah lama sangat Dr. tunggu diorang decide vacuum..aku memang rasa lemah time tu..tak makan nasi pun aritu..makan bihun sup,cekodok n  buah jambu je..huhu..lantakla Dr. tu nak wat pe..yang penting anak aku kuar dengan selamat..hehehe..masa vacuum husband disuruh keluar..tak kasi masuk..bertarungla nyawala aku dalam tu..huhhu..mang aih..susah betul nak teran nk Dhia ni..banyak kali gak try teran..tak lepas..tarik nafas..curi nafas sikit-sikit..pastu teran macam sembelit..masalahnya aku dah lama tak kene sembelit..dah lupa..harharhar..leh tak camtu..;p..tapi last2 Dr. tu kata pandai Pn teran!lagi sikit Puan!lagi sikit!last2 Dr-Dr semua angkat kaki aku tekan ramai-ramai..sorang lagi tolak-tolak kat perut aku...haa..amik ko!Dhia keluar terus..terus letak atas dada aku sambil ada Dr. tu kata baca selawat Puan..aku ingat lagi selawat..syukur..pastu cam biasela diorang tanya baby apa..baby girl..hehehehe..haaa..lega aku rasa..selega-leganya..baby yang dikandung selama 9 bulan ni keluar jugak akhirnya..lega sangat2..Terima kasih Ya Allah..syukur alhamdulillah..tapi lepas tu kene jahit..mang aih..terasa jahitnya..sakit giler wei..berjam-jam jugakla Dr. tu jahit..hahaha..tapi apa pun terima kasih semua kakitangan Hospital Serdang..semua layanan baik-baik je diterima..Terima kasih Dr.-Dr. semua sebab sambut baby dengan sabar..hehehehe..last but not least anak second kami:

Ainur Mardhiah Binti Shafiz-29/12/2011;7.39pm@Hospital Serdang

p/s:betul la kata orang-orang tua..kembar darah biasanya sakit berbanding pecah air ketuban dulu..huhu..memang terasa kepala and badan keluar kat bawah..masa zafran dulu aku takdela rasa sangat..hehe..apa-apa pun..syukur Alhamdulillah..semua dah selamat..;)

2 comments:

HEMY on January 10, 2012 at 11:27 AM said...

mak haih tembamnyaa....ko skang ada mana? pantang mana?

zurainah on January 11, 2012 at 1:45 PM said...

hehe..pantang sini je..shafiz takleh jauh2 dgn bini & anak2 dia..hahaha..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting