Nov 21, 2011

Kisah Semalam


Teringat kisah semalam dengan kerenah zafran sekarang ni..hehe..lawak pun ada..sian pun ada rasanya..hehe


Kisah 1:-
Lokasi:Jusco Cheras Selatan
Nampak ibu dari toilet nak masuk surau..Ibu lalu sambil bye bye zafran sebab tengah duduk dengan ayah..terus melalak nak ikut..kuat betul jeritan nangis dia.hehe..lepas tu ikut ibu masuk surau..mula-mula okla dok baring.Ibu masuk rakaat ketiga je..zafran bangun pergi mana tak tau..adoaiiiaii..terus Ibu tak khusyuk nak solat..cepat-cepat Ibu solat..lari-lari tengok dia kat mana..rupa-rupanya kat tempat wuduk..dok berdiri atas tu..konon-konon nk amik wuduk..aish..zafran..sabar jela..wat nye tergelincir..bahaya betul la..lagi satu sekarang mana leh percaya sangat orang ni..haiyoo..zafran..zafran..pastu nk g tengok baju Ayah pulak..sementara nak g tu..Ayah g toilet dulu..Ibu n zafran dok tepi la tunggu..camnela si zafran ni leh perasan ada mesin gula-gula tu..aish..melalak-lalak nak gula-gula tu.pastu menjerit..sampai keluar-keluar air mata..aish..mana bole..semua zafran nak..dapat..takleh macam tu la sayang..tak dapat barang je nangis/menjerit..huhuh
Kisah 2:-
Lokasi:Kedai Baby Manjaku Bangi
Ingat nak pergi cari besen untuk baby mandi sekali dengan tempat jaring dia tu kan..hehe..so pergila naik atas..tau-taula kan kat Tingkat atas tu ada apa..mainan,stroller dll..zafran biasala pantang nampak mainan..Nak lorry!Nak Lorry!aish..dh ler mahal..sabar jela dengan karenah anakku ini.pastu Ayahnya letak yang mahal dan pilih mainan yang murah sikitkan..hehe..zafran pun amik dan buat muka redha..(cam dalam hati dia cakap..takpela..asalkan dapat mainan)hehe..aku ni lak sang Ibu..rasa kesian lak.so ambikla mainan yang mahal tadi bagi kt dia..nah!ibu belanja!hahahaha...tengok muka zafran excited betul!terus banyak cakap dapat mainan tu.hehe..Ayahnye kata kalo dapat rakam muka zafran tadikan bes!memang excited la mukanya..girang tak terkata sebab dapat mainan yang dia nak..bila kitorg terkenang balik..rasa kelakar gila dengan..hehe..zafran..zafran..kesian pun ada..kihkihkih..

So..kesimpulannya..dah dekat-dekat due ni..memang zafran manja agak lain sikit..mungking dia dah tau adiknya dah nak keluar..hehe..Abg zafran, Ibu & Ayah sayang dua-duanya..tak lebih & tak kurang..hehehe

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting