Nov 1, 2011

Cirit-birit & muntah


Petang Jumaat lepas,pengasuh zafran call shafiz suruh amik zafran sebab dah dua kali muntah.kitorg amik tu tengok zafran lemah betul..agaknya sbb penat asik muntah je.terus kitorg bawakla g PK.Dr. tu cek-cek semua ok..takde apa yang lain.Dr. suh bagi vitagen.jangan bagi air ribena dulu..Dr. kata watkan bubur.bubur mcd ke..huhuhu..balik rumah tu zafran tidur je..risau lak aku..meleleh air mata tengok zafran camtu..lagi-lagi lepas dia berak cair..tiba-tiba je keluar meleleh dari pampers..sian betul..dah la nak balik Kg balik malam tu.tapi plan balik Kg diteruskan jua walaupun zafran camtu..dah nak sampai Kg pun muntah..lepas minum susu pun muntah..malam tu 2 3 kali gak muntah..esoknya..Sabtu..memang berbelas-belas kali la tukar pampers..sian tgk zafran..bertakung tahi die dalam pampers..memang cair betulla..penat dia dok eek jek..tapi Alhamdulillah zafran tak merengek-rengek..bagus anak Ibu ni..baek..terima dengan redha..;).Ahad still cirbir lg..muntah dah kurang.2 hari tu org PK call follow up..last2 Ahad tu zafran ada berak ijau..aku bgtaula org PK tu.die kata cepat-cepat bawak g hospital.Aku takmo bawak g hospital sebab confirm t kene tahan..takmau!takmau!cukupla sekali dulu kene tahan wad..huhu..so semalam kitorg g balik PK follow up dgn Dr. yang sama..dia kata virus ni..jangan riso..ingt nk mntak MC tapi tak dapat sbb name zafran bwah nama shafiz so aku amik EL nak jaga zafran dulu takmo anta pengasuh dulu..semalam OK je..alhamdulillah..cirbir lagi..tp tak kerap macam Sabtu & Ahad dulula..harap-harap anak Ibu dah makin sihat arini.No More cirbir..huhuhu..;(.

Pengasuh zafran pun kene cirbir anak beranak.Budak-budak yang dia jaga pun kene.semua kene..baby pun kene..sian baby aisar kene..lagi kesian sebab baby lg..=(..semoga baby aisar cepat sembuh..=).tapi arini aku lak rasa mual-mual..pagi tadi time mandi muntah..ni tengah rasa mual lagi..huhuhu..nk muntah tak de lak nk kuar..huhuhu..Ya Allah..sembuhkanlah penyakit kami anak-beranak.Amin..

Mak mertua pun aritu ada rebuskan pucuk jambu pastu blend bagi zafran minum..melalak dia takmo minum..heee..pastu ade gorengkan beras..suh rendam dalam air..yang ni belum wat lg..heee..(petua orang2 tua..;))..Terima kasih mak!

2 comments:

mama akid on November 1, 2011 at 11:49 AM said...

sian zafran....ceppat sembuh yer abg zafran...

zurainah on November 2, 2011 at 12:02 PM said...

tula..terima kasih mak ngah..td zafran pun dh cek darah kt spital.Dr. kate jgn riso..just bg air garam yg diberi saje..huhu..banglang pun cirbir arini..terus dpt mc..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting