Oct 10, 2011

29 weeks already..


rasanye aku macam jarang cerita psal 2nd pregnancy ni kan..hehe.excited memang excited tapi nk update blog pun tak rajin..ape celita?hihihi..sekarang ni tengah sibuk senaraikan barang baby dan cari barang baby. Baby kali ni beli baju tak banyak sebab baju abgnye yang new born masih elok lagi.baby dh besar tu kene la cari baju baru gak kat dia..sebab die XX..ekekekek..hahaha..agak-agak XX tu apa?mesti tau punye kan..hihi.Alhamdulillah.baby membesar dengan sihatnya dan rajin menendang bila masanya..hihi.Ibunya kali ni berat tak naik sangat.tapi tak taula checkup next week camne..tungggu!!.tapi lately mcm susah bernafas..uhuk3.Oh kali ni kitorg beli strelize n warmer utk steril botol dan boleh panaskan susu baby dan makanan baby..dah lama teringin nk beli and hubby pun bg green light!ooyeaah!hihhihi..t I upload ye gambarnye.Breastpump lak dah de.pkai Avent yang manual dulu.nak beli breastpump yang lain..double pumpingnye, tapi hubby kata pakai yang ada dulu.Kalo insyaAllah memang pemerah yang tegar bolehla beli yang double-pumping..hehehehe.pastu dah nak beli Cloth Diaper..tgh suvery-survey harga ni.hihi..online je..semua hujung jari sekarang ni.semua ada.yg penting ade RM.RM.RM..hihi..pastu dh beli plastic storage untuk wat stok susu t..Baby kali ni cam lebih nk fokus untuk breastfeeding..harap2la berjaya.Amin.Pengalaman baby pertama banyak memberi pengajaran kepada kami.takmo berulang lagi kisah itu..Ya Allah permudahkanlah segala urusan kami.Amin.;)

Abg zafran pulak sekarang ni dah ok..tidur pun dah cukup.kalo tak..aiyoo..susah bebenor nak tidur..manja pun lain macam sekarang ni.tau nak dapat adik.hihi..tapi tau pulak sayang adik..ekekeke.dah pandai dengar cakap.nampakla cam bakal abang..hehe..tapi manja tu tetap ada!;)

Seperti yg dijanjikan..nk upload gambar...hehe:-

 Cloth diaper yang dibeli secara online/dengan member..hihi

Harga biasa:RM199.90..tapi pkai kad diskaun ibu mengandung di Manjaku dapatla RM179.90..ngehngeh..
Boleh digunkan untuk steril botol,panaskan susu/panaskan makanan baby..hehe..sonok3.
masa mula-mula beli pun husband yg excited camne nk pakai..kehkeh

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting