Dec 17, 2008

alhamdulillah


As you can see beside my blog on the right there is sticker baby!!!..hihi..I'm pregnant!!7 weeks..oo..sgt excited bile dpt tau..mule2 cek sendiri kt umah..positif..shafiz kt kalo positif nmpkla tiang klcc(tiru ayat ofismate die..kikhih)..haha.kelaka which is means 2 line tu..pastu lpas cuti raye hj tu (selasa) g la cek kt pk nk confirmkan..ingtkan nk wat urine test je..nk confirmkan dgn dr..tp nurse yg kt depan baik ati 2 bgtau suh jumpe dr adib bilik no 10..hihi..aku pun requestla kt kaunter mntk jumpe dr adib..jumpe la dr adib tu..

dr adib : awk sakit ape?(dgn lemah lembutnye)
me : sy xsakit dr, sy nk confirmkan sy ni pregnant ke x?
dr adib : oo..awk dah minum?
me : sy minum ckit je td pg dr..
dr adib : ok awk g blakang minum air 4 gelas bg pundi kencing awk penuh..t dlm 15 mini sy dtg..tnggu kt bilik no 13
me : baek dr..

aku pun pegi minum air spt yg disuruh..penuh perut dgn air..hukhuk..

pas 15 min dr pun dtg..aku ingtkan die nk suh aku kenc..rupe2nye nk scan perut..hihi..nmpkla kantung kecik je..mcm kacang..hukhukhuk..

pastu dr bg la kaunseling..suh watpe..jgn watpe..n bg aku asid folik..hihi..tu jela..

tp alhamdulillah la aku ok xde muntah2 teruk sgt..cume loya ckit..tp tu pun shafiz yg start loya2 dl..haha..die ckp kt aku kalo btl aku pregnant die sanggup tanggung tu sume..hihi..skali btl daa..

insyaAllah..doakan la ye baby n ibunye sihat..Amin..ni doa yg slalu kami bc sejak aku pregnant ni..moga2 baby sentiasa sihat,cerdas,aktif,ceria..Amin..


Bismillahirrahmaanirrahiim

Allaahummahfazh waladii maa daama fii bathnii wasyfihi anta syafin laa syifaa'a illaa syifaa uka syifaa un laa yughaadiru saqama
Allaahumma shawwirhu fii bathnii shuuratan hasanatan wa tsabbit qalbaha iimaanan bika wa birasuulika
Allaahumma akhrijhu min bathnii waqta wilaadatii sahlan wa tasliiman
Allaahummaj'alhu shahiihan kaamilan wa 'aaqilan haadziqan 'aaliman 'aamilan
Allaahumma thawwil 'umrahu wa shahhih jasadahu wa hassin khuluquhu wa afshih lisaanahu wa ahsin shuuratahu liqiraa'atilhadiitsi wal qur'aani bibarakati muhammadin shallallaahu 'alaihi wa sallama
Walhamdu lillaahi rabbil 'aalamiin


Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Ya Allah jagalah anakku selama ada di dalam kandunganku dan sembuhkanlah dia, sesungguhnya Engkau adalah dzat yang bisa menyembuhkan, tiada ubat kecuali ubatMu yang tidak akan membawa penyakit
Ya Allah bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah iman hatinya padaMu dan utusanmu
Ya Allah keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat
Ya Allah jadikanlah dia orang yang sihat, sempurna, punya akal, cerdas, alim mau mengamalkan ilmunya.
Ya Allah berilah dia umur panjang, badan sihat dan budi pekerti yang baik, dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik guna untuk membaca hadist dan Al qur'an dengan mendapat berkahnya nabi Muhammad SAW
Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam.Amin


p/s: bnyk lg doa-doa yg lain..tp aku amalkan yg ni.. n bnyk lg amalan yg kite kene wat time pregnant ni..hihi..moga2 ank kite mnjd ank yg soleh/solehah..Amin..

10 comments:

sulongbikung on December 17, 2008 at 5:50 PM said...

hikhikhik...btuah ina,shafiz sanggup nk loya2.hikssss..
ina,mak cik pesan rajin baca quran:esp surah lukman,surah maryam n surah yusuf..

p/s: doakan ab n baby pon sihat walafiat n doakan ab rajin amalkan seme ni..aihhh tatau la nape..mlas berat ponggong btul la... ;p

SItI ZuRaINaH SaLaMaT on December 18, 2008 at 8:56 AM said...

yup..btl tu b surah2 tu..tp aduss..skrg neh maless banget b..hihi..InsyaAllah b..moga2 ab n baby sihat & kite same2 rajin amlkan seme ni..:)

sarahaliaa on December 19, 2008 at 2:37 PM said...

congrats ina n shafiz! wah best nye nak dpt baby :)

SItI ZuRaINaH SaLaMaT on December 19, 2008 at 3:02 PM said...

hehe..thanx sarah..thn depan ko pulak..hihi..;p

aziz on December 21, 2008 at 4:29 PM said...

congrats!

Maslina Zolkepli on December 22, 2008 at 8:05 PM said...

wei amal kan ler apa yg patut. aku ni dah hujung2 baru la nak ngaji hari2. klo tak liat nyeee.... hati mau sentiasa tenang, takmau ribut2.. jgn paksa diri wat keje teruk2 klo letih. tp kene cergas sampai hujung pregnancy spy baby pun sihat n cergas gak.. keep urself n ur mind bizi until its time to push the baby! hahahaha... take care ya both of yous..

SItI ZuRaINaH SaLaMaT on December 26, 2008 at 3:15 PM said...

ina to ajis:thank you ajis.:)

SItI ZuRaINaH SaLaMaT on December 26, 2008 at 3:17 PM said...

baeklah mas...trima kasih ats nasihat mu itu..ngeee~~..nape blog ko asik xleh bukak ni?

Maslina Zolkepli on December 27, 2008 at 7:40 PM said...

blog lama dah takleh bukak. aku pun tatau pesal. aku dah tukar pi blog lain, masz14.blogspot.com tukar ler url aku.

Akma on January 28, 2009 at 11:12 AM said...

akak...tahniah
makan makanan sihat utk baby comel ^^
jaga diri baik2

http://nurulteens85.multiply.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting