Dec 10, 2015

Karnival Upin Ipin 2015


Yang ni lagi best..karnival upin ipin..wat kat Dewan Maeps..mmg dekatla..hihihi..die ade dua Dewan..satu harga RM5..satu lagi RM35..leh amik salah satu..tp kitorg aritu amik dua2..so total RM40..haha..kitorg siap amik cuti lg tau.. ari Jumaat tu..sebelum cuti sekolah bermula..hehe..oo..kalo nak tau..kali ni aku bwak Dhia n Zafran je...(sian zikri kene tnggl..kite g thn dpn la ye dik..hihi)kali ni g dgn ofismate je..heheehe..bwak anak masing2...sonokkan sekali-sekala wat camni..pasni leh repeat lagi..wat tmpt lain pulok..heeee.yg dewan RM35 tu special ckitla persembahannye..siap boleh wat audition lagi..zafran try jugak..hehe..tp tak dgr balik pun suara die..sbb ibu mlas nak beli...hihihi

kat situ pun ade jual mcm2 barang upin ipin..sonok3x..Dhia kalo nmpk brg2 camtu..mulela..pdahal dah masing2 dh janji...Jangan mintak ape....!!!!jgn mintak ape2...konon jela janji tu..budak2 kan...hahaha..kitorg makan pun kt situ.ayam goreng upin ipin!!!!betul3x...kt Dewan yg RM5 tula ade persembahan..mcm2 persembahan..Upin-Ipin and the geng, Ultraman (yg plg ditunggu2..haha..siap raksasa sebesar pentas..tekejut aku..hahaha)..pastu ade Puteri..yg ni tak sempat tgk..sbb dah pkl 5..yg pnting dpt tgk Ultraman Ribut..hahaha..ade persembahan sampai mlm..rupenye mlm kot baru leh amik gamba dgn upin ipin..ultraman ke...kan..takpela..yg penting budak2 ni happy n enjoy!!!!




Konvo Kakak Dhia


haaa..jgn tak tau..bkn abg Afan je ade konvo..kakak pun ade konvo tau 4 thn...hehehe..skrg dh pndah kelas 5 thn..ari2 nangis anta..sbb sekolah lain..cikgu lainn..hehehe...sabar jela aku...konvo aritu die nyanyi lagu daddy finger..daddy finger..!!where are you..here I am..here I amm....lalalala..ade lagi la sambungnye..ari2 berlatih..masuk kete je berlatih..balik sekolah je nanyi..hehhe..berlatih2..adik pun dh ikut suke lagu tu..gerak2 jari...kihkihkihkih...



Hari Konvo Pra Sekolah & Saidina Ali


Bila dah hujung tahun...mane2 sekolah start wat konvo kan..budak2 lg la sonok..wat persembahan..dpt adiah..mcm2..hehehe..alhamdulilah..zafran dianugerahkan pelajar cemerlang dr kelas die kt prasekolah..alhamdulillah..syukur..ibu bangga nak...hehehe...eceh..sejuk perut ibu mengandung..ibu pun tak sangka abg afan camtu..sbb aku tgk die main je..suh baca..kdg main..kdg ikut..hihihi..tp ibu tau abg afan anak yang baik..mudah dgr kata kan...hehe..syukur....

ms konvo saidina ali pulak..aku wat pau utk potluck..hahaha..first trial tu..menjadi..alhamdulillah..resepi azlitamasammanis kot rasenye..terima kasih kak sudi share resepi...saidina ali ni bnyk tlg jaga zafran masa transit..lps abs prasekolah..ayah akan anta zafran ke transit (saidina ali)..kat situ diorg bnyk ajar asas fardu ain..okla kan..daripada tak belajar ape.. 



Hari Sukan Abg Afan


lame kan..dh tak berblog...krik..krik..dah blog aku ni..bersawang2..hahaha..tak pernah nk update dah..ni tringt ni.update la..lps ni tak taula bile nk update..pasni tugasan baru..lain pulak kejenye pasni.huhuhuhu..

okla..biarlah gamba berbicara..hihihhi..

zafran mmg suke n seronok belajar prasekolah..bg aku pun prasekolah pun baguss..!!!

sonokla abg afan sukan dgn kwn2nye...dapat no 3!!!lumbe lari...(kalo tak tgk kwn dh lari ke blm..confirm dpt no 1)hahahahaha...tp takpela..yg penting abg Afan enjoy dgn kwn2!!


Oct 27, 2015

Hepi Anniversary Yg Ke-7




Hahah…bole lupe bile anniversary..wakakakaka..dua2 xingt lgsung..fesbuk la yg ingtkan..kuikuikui…byk urat putus kot...tp nk cite psal anak-anakku je..eh?motif?heeee

Perkembangan Zafran:
6 tahun – dah bole baca buku Anakku ke-6..Alhamdulillah mendengar kata,lembut hati,senang nak disuruh apa2,pndai jaga adik,kdg-kdg sensitif..tula abang sulungkan..kalo bergaduh..mudah mengalah dgn adik2..tp kdg2 die geram..di wat xtau je..heee..satu lg..kdg2 suke nyakat kakak sbb die geram kakak tak kaco die..hahahahhaha..lg satu pndai layan adik zikri..ngekekek adik zikri gelak kalo main dgn abg Afan…

Perkembangan Dhia:
3 thn 11 bln (thn ni pttnye 4 thn la lahir bln 12 kan..)..masih menyusu susu dutch lady coklat(paki puting keras dah)..yg putih takmo dh,bile di suruh..kdg2 boleh diharap..kdg2 bg alasan (cth :Ibu:”Kakak, tolong letak botol adik kt sinki”. Ainur menjawab:”Kakak sakit kakila..”)..pdahal tak sakit pun..hahaha..mmg byk auta anak no 2 ni..hehehehehe..manja sgt2 dgn ibu..main dgn abg.gaduh.nangis..pdahal die yg cari pasal..tapi die yg nangis..pandai sayang adik,pandai jaga adik bile ibu nak masak ke..nak wat keje ke..pndaila jaga adik..kalo nangis misti nak ibu pujuk..taknak org lain.hihihi..masih lg baca buku Anakku-1..mule2 die yg brsemangat nak baca..dia yg amik buku tu suh ajar..bile dah ajar..br ulang kali kedua..dh boring..haha.suh lompat ke Buku-6..sabor jela..nanana pun tak lepas lg dhia oiii

Pekembangan Zikri:
Dah 1 setahun sebulan, zikrila yg plg aku kurang cite kt blogkan..mood blog dh kureng..huhu..skrg dh bnyk fesbuk,instagram..tu pun aku suka bukak n tgk je.mlas nk cite ape2..heee..oo..zikri pulak setahun dh berjalan.cpt jugak mcm kakak dhia..kalo masa tateh tu die pun akan sebut “taaaateeeeh…taaaateeeeh….taaaateeeh”(dlm pelat die la..hee)..bile bukak buku abc pulak dia akan menyebut aaaa…aaaa..aaaa..hehehe..dan akan menunjuk2 gambar..nak cakap tak pndai lg..tepuk tangan dah pandai..bye2 pun dh pandai..hehe..pantang nmpak ayah keluar..mesti nak ikut jalan..lg satu pantang nmpk ibu pgg hset (yg ni aku xberapa gemar..huhuh)..mesti nak suh ibu bukak lagu kt apps tu..ala..lagu budak2..zikri suke tgk..mcm2 lagu..huhu..aku kalo boleh nk kurangkan pendedahan ke gadget ni..huhuhu..zikri..zikri..
Syukur Alhamdulillah..aku dikurniakan suami yg baik & anak2 yg comel ..syukur sgt2..Semoga ukhwah ikatan kekeluargaan kami berkekalan dan berpanjangan sehingga akhir hayat.AMIN YA ROBBALALAMIN..TERIMA KASIH ALLAH.PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KAMI DUNIA & AKHIRAT..AMIN…

LAST BUT NOT LEAST, “HEPI ANNIVERSARY ABG YG KE -7..LOVE U TILL JANNAH..MMMUAAAAHHHH”

Jul 28, 2015

Bilik mainan yg br nk update..uhukk..berhabuk!!!


Bilik ni tak lame lg jd bilik Abg Afan...hee



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Part Of Memoirs Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting